ימי כיף לעובדים נערכים במשך כל ימות השבוע אבל אם הפרודוקטיביות של העובדים/ות הופכת לנמוכה לקראת סוף השבוע אז עדיף לדחות את הפקת יום כיף לימי רביעי, חמישי ושישי.
מוטיבציה של עובדים
המוטיבציה היא המניע של העובדים/ות להגיע ליעד. הרגש הוא הדלק התכנון עוזר להגיע למטרה. הכרה בערך התפקיד של העובד/ת לצד הנאה ועניין בעבודה הם חלק חשוב ביצירת מוטיבציה פנימית וחיצונית. ימי כיף בארגונים וחברות נועדו לחזק את המוטיבציה במספר דרכים.
1.עידוד למידה עם קולגות – כאשר בוחרים בסדנת ODT נפתחת אפשרות מדהימה ללמידה משותפת וחוויתית בפתרון בעיות. אם המנחה קבוצות מצליח לעורר עניין בלמידה אם מתוך תחרות ועם מתוך עבודת צוות משותפת הדבר יכול להגביר את המוטיבציה לשתף פעולה בעתיד ברמת רעיונות ועזרה.
2.העלאת רמת המוטיבציה - עולה כשמספר החוויות שהן חיוביות עולות על החוויות השליליות, כשיש פי שלוש חוויות חיוביות על השליליות. יצירת אירועים משמעותיים לעובדים היא דרך ליצור אירוע חיובי.
3.להכיר מחסומים לחוסר מוטיבציה – יום גיבוש יכול להתמקד לא רק בהנאה אלא גם בהכרות בין אנשי/ות הצוות. דרך סדנאות העצמה והעלאת נושאים הקשורים לעבודה ולחיים ניתן יהיה ללמוד מה גורם לעובד/ת לחוסר מוטיבציה ומה כן לדוגמא מה אוהבים בתפקיד, באיזה שעה ביום האנרגיה שלהם בשיא ואיפה זה פוגש את הרצון שלהם להצליח.
4.תמיכה והזדהות רגשית וקוגנטיבית – אירוע חברתי יכול לחשוף את המנהלים/ות בפאן שהצוות לא מכיר. ראש הצוות יכול לתת תמיכה רגשית לפתרון בעיות בזמן הפעילות ולחשוף מקומות אנושיים או מנהיגותיים.
5.חיזוק הצלחות – יום כיף זאת ההזדמנות להכיר את ההצלחות שהצוות והעובדים/ות עשו ורצוי לתת פידבק לתוצאות מהתקופה האחרונה.
כשהמוטיבציה בסופי שבוע יורדת זאת הזדמנות
לקראת סוף השבוע עובדים/ות טרודים יותר גם קוגנטיבית וגם רגשית מהמטלות האישיות שיש להן לעשות החל מתכנון ארוחת ערב דרך לאן יצאו לבלות, לרווקים/ות זאת הזדמנות לקבוע דייטים וכמובן שגם העבודה במשך רוב השבוע נותנת את אותותיה. לכן הפקת אירוע גיבוש לעובדים/ות בסוף שבוע בהחלט להקטין הוצאות עם בכל מקרה הן נמוכות בימי רביעי, חמישי, שישי.
ימי כיף כחלק מלמידה קבוצתית וצוותית
שנת 2018-2019 מצוינות שינוי בתפיסה לגבי תכונות הנדרשות מהעובדים/ות. היכלות לקבלת החלטות, גמישות מחשבתית, אינטליגנציה רגשית, יצירתיות, יכולת פתרון מספר בעיות מורכבות וסמוכות, חשיבה ביקורתית, יכולת נכונה לשפוט את המציאות. השינויים בתחום הכנסת טכנולוגיות חדשות, ביחסים בין מדינות והסכמים כלכלים כמו עם הודו ומדינות אחרות מצריכות שינויים בתפיסה ובמיקוד העבודה, כאשר מקיימים אירועים לעובדים ניתן להכניס תכנים דרך הפעלות, סדנאות, הרצאות שיתמקדו בנושאים הללו.
קידום ערך קהילתי איכותי במשרד
בינואר 2018 הושק בית קפה ברמת גן בשם "עמנואל – קפה שווה" בשיתוף האגף לשירותים חברתיים בעיריית רמת גן שיהווה מסגרת לתעסוקה עבור בני/ות נוער עם מוגבלויות. דמיינו אם העובדים/ות היו מעלים מיזם כזה כתוצאה בעבודה אפילו ברמה שפעם בשבוע ביום חמישי כולם מכינים אוכל שניתן להתחלק בו. דבר כזה יכול לעלות ביום כיף.
איך להשאיר את העובדים/ות בעבודה
אחת מהדרכים לגרום לעובדים/ות להישאר במקום העבודה היא דרך השקעה בהם. אם במסגרת הגדלת ימי חופשה, יום עבודה מהבית, יום מפנק בספא, סבסוד לימודים, פתרונות יצירתיים לילדים/ות בזמן חופשה, בונוסים, נסיעות מסובסדות לחו"ל, יום ODT פעילות הישרדות בשטח, תחרות לרוץ למיליון, טיולים במקומות בארץ..
להביא את יום הכיף לעבודה
דרך נוספת להשקיע בעובדים היא בהזמנת סדנאות לתוך מתחם העבודה כגון: סדנאות לפיתוח יצירתיות ומנהיגות, סדנאות לשבירת שחיקה ולחץ כמו יוגה צחוק, סדנאות לשיפור התקשורת הבין אישית, שפת גוף, סדנת גרפולוגיה להכרות דרך כתב היד, סדנאות עבודת צוות וניהול זמן. המאמן דן שמיר מסכם לאחר ניצחון על מכבי תל אביב במשפט שכל מנהל/ת היו רוצים כדי שהעובדים יגיעו לתוצאות בלתי רגילות "הגענו לקצה של הקצה. זו דוגמא למה שאנחנו יכולים לעשות". לחצו כאן לקבלת רעיונות ליום כיף לעובדים