הגדלת פריון העבודה יכולה להיעשות דרך חופשה פרטית או דרך פעילות גיבוש. ח"כ רחל עזריה ממפלגת כולנו העבירה בהצעת חוק בקריאה שניה ושלישית בכנסת כי העובדים/ות בישראל יקבלו 12 ימי חופשה במקום 10 ימים.
עד היום רק מהשנה החמישית נוספו עוד ימי חופשה. כשהמטרה בלקיחת ימי חופשה היא להגדיל את פריון העבודה. שכיר/ה בישראל עובדים יותר שעות מעמיתיהם ב- ocd כאשר עמיתיהם מקבלים בין 15-20 ימי חופש בשנה !! החוק יחול על מיליון וחצי עובדים בישראל..
בשנת 2014 מדינת ישראל דורגה במקום החמישה עשר מבין מאה שישים וחמש מדינות בעלות כלכלה בעולם ועמדה בין קנדה לגרמניה. פריון המשק לשנת 2011 נמדד בכ- 78,847 דולר. אין ספק כי חופשה היא אחת מהדרכים לגרום לגוף להתרענן, להחזיר אנרגיה ובכך להחזיר את העובד/ת בכוחות מחודשים לצוות, מחלקה, חטיבה, אגף, חברה.
השאלה היא למה העובד/ת לוקחים חופש. הורים שכירים שעובדים ושיש להם ילדים/ות קטנים/ות צריכים לקחת לעיתים קרובות יום חופש בכדי להישאר איתם עקב מחלה. האילוצים הם יכולים להיות מעבר דירה לצד חופשה מפנקת. בחלק גדול מהמקרים האילוצים הם אלה שמכתיבים מתי אדם שכיר ייקח יום חופש כאשר עד היום מי שלא צבר ותק או שנמצא בחוזה אישי הוגדר לו על פי חוק עשרה ימי חופשה ובמידה ונלקחו יותר הדבר היה מנוקה משכרם של העובד/ת.
פעילות גיבוש היא אחת מהדרכים לקדם ערכים כמו סולידריות, זהות משפחתית משותפת, לכידות צוותית, חברות. פעילות לעובדים יכולה להתקיים ביום דרך יום גיבוש או יום כיף, בסמינר או כנס ובערב חברה. יצירת חוויה משותפת יכולה ליצור זכרון קולקטיבי וחיובי של העובדים/ות. יצירת חוויה משתפת תעבוד על ההכרות ותיצור במכוון סיטואציות חברתית לשיפור וחיזוק התקשורת הבין אישית בין העובדים/ות ובין המנהל/ת או ראש הצוות. ייתכן מצב שהפעילות גיבוש לא תהיה מוצלחת (גם זה יכול לקרות).
ישנם ארגונים שבהם לוקחים את העובדים/ות ואת המנהלים/ות לחופשות בארץ ובעולם. זאת דרך נוספת ליצירת חוויה ייחודית. כך חופשה הופכת למקור להעצמה וליצירת קשרים מעבר לשעות העבודה. חופשה משותפת יכולה להיעשות יחד עם בני ובנות הזוג ובכך לקדם את ערך המשפחתיות בחברה.
במצב של לחץ מתמשך הן פעילות גיבוש לעובדים והן חופשה יכולים לעזור לפחות בטווח הקצר. יחד אם זאת בעוד שפעילות גיבוש יכולה להיות מכוונת ומפוקחת על ידי המעסיק לרבות מחלקת משאבי אנוש / ראש הצוות/ המנהל/ת זאת בעוד שהעובד לוקח חופשה פרטית אין למעביד כמעט "שום מילה" על מה שהעובד יעשה או לא. (למעט הנושא של עבודה במקום אחר).
אין ספק שרוב העובדים/ות יעדיפו עוד שני ימי חופשה מאשר שני ימים של פעילות גיבוש. אבל אם היו עושים שעל המעסיק לדאוג לעוד שני ימי גיבוש וכיף בשנה ייתכן שפריון העבודה היה גדל יותר ומצד שני המעסיק היה צריך לשלם יותר. (גם בעבור חופש וגם בעבור פעילות גיבוש).