"אין משימה גדולה מידי ואין גור קטן מידי". מה זה אומר על סגנון המנהיגות שלכם ועבודת צוות במשרד. בשנות השמונים ותחילת שנות התשעים היו סדרות מצוירות לילדים שהתחלקו לשתי קבוצות. אלה שהתמקדו בהצלחת היחיד כמו פינוקיו או הלב ולאומתם סדרות שהתמקדו בקבוצה כמו נילס הולגרסון, צבי הנינג'ה הדרדסים ועוד.
כמי שגדל על הטלוויזיה החינוכית ועל ביטויים כמו "שיתוף פעולה" ברחוב סומסום מצאתי כי בתוכניות הועברו מסרים חינוכיים וביניהם שיתוף פעולה.. בשנת 2013 באוגוסט הגיע לטלוויזיה מקנדה אחת מהסדרות הפופולאריות לילדים/ות לגילאים 3.5-ומעלה.
שם התוכנית יחידת החילוץ - מפרץ הרפתקאות. לאחר שצפיתי במספר פרקים (בין היתר בזכות המלצת ילדי) מצאתי קשר בין עבודת צ במקומות עבודה שדומה למה שמוצג בסדרה. יוצר התוכנית קייט קאפמן ורשת השידור שיצרה היא ניקולדיאון.
מנהיגות בעבודת צוות
כשיש מנהיג בעבודת צוות שמכוון אל עבר החזון, יעדים, מטרות וסוחף עמו את הצוות הפרודוקטיביות תגדל. המנהיג והמנטור בסדרה מפרץ ההרפתקאות הוא ריידר. שהקים את הצוות ובחר את הגורים. הוא זה שמקבל את המשימות ובוחר
את צוות הגורים המתאים למשימה. צוות הגורים והגורות מונה את: רוקי, מרשל, זומה, צייס, אוורסט, סקי, ראבל.
"אין משימה גדולה מידי ואין גור קטן מידי"
אחת מהמנטרות המוצגות בסדרה במשפט הזה. אין דבר כזה גור קטן מידי וכך כל אחד יכול לעזור ביחידת החילוץ.. אין משימה גדולה מידי אומרת שניתן לבצע כל משימה. שני אמרות מאוד מעצימות שבקלות כל ילד בעזרת ההורה יכול לדבר עליהם, ללמוד שאין ילד קטן מידי וכמעט כל דבר הוא אפשרי.
עבודת צוות מיטבית נעשת כאשר כל אחד יודע את מקומו ותפקידו
בסדרה לכל גור יש תפקיד מוגדר . הגור ראבל יודע לחפור ולתקן, צייס אחראי על מערכת קריזה, ולדאוג שאם מישהו נופל הוא תופס אותו ברשת, זומה עוזר בים, רוקי אחראי על סריקת השטח, סקי עוזרת מהאוויר, אוורסט עוזרת בשלג. כך לכל גורה/ה יש תפקיד מוגדר כאשר מידי פעם נכנס תפקיד חדש. לאחרונה הוכנסה הגורה אוורסט שעוזרת בשלג. צוות חזק הוא כזה שמרשה לעצמו לצחוק בקטנה אחד על השני ואפילו שמישהו יצחק על עצמו וזה גם מה שקורה בפועל בסדרה.
המתכון להצלחה בעבודת צוות הוא להשתמש בחזקות של העובדים/ות
קבוצות ספורט עובדת בשביל הכוכבים שלהם ולהפך. ריידר מצליח לנווט את היכולות של כל אחד בכדי שהגור/ה יצליחו וירגישו טוב עם עצמם בעשרות משימות. גם כאשר יש תחרות הוא משתמש בחזקות וגם יודע לדחוף לדוגמא את מרשל מעבר לפחדים של עצמו ראש צוות שידע לעשות זאת לצוות שלו יזכה לעובדים/ות מסורים/ות עם מוטיבציה רבה יותר.
העצמה אישית של המנהיג
מקרה ראשון - מרשל נוהג ועוזר מהכבאית למרות שהוא מוצג כגמלוני כולם מחזקים אותו אל מול הפחדים שלו. באחת מהתוכניות הוא מצליח להתגבר על הפחד שלו להיות בלהקה בעזרת ריידר והחבורה.
מקרה שני – ראבל הוא גור שמצא אותו המנהיג ריידר בטבע במהלך משחק כדור. הוא העניק לו אוכל כשראה שהוא רעב. ראבל הציג את עצמו כגור קשוח שכבר במשימה הראשונה שלו הוא חופר ומצליח להגיע לאדם הלכוד במנהרה. כאשר ריידר המנהיג מבין שהוא "לבד בעולם" הוא מחליט לצרף אותו לצוות כאשר הוא משתף אותם.
פינת ההמלצה
מומלץ לכל מנהל/ת, ראש צוות לצפות יחד עם העובדים/ות באחד מהפרקים ולאחר מכן לדון בשאלה מה הגורמים שהפכו עבודת צוות למצוינות.