כשמדמיינים יום כיף הדבר הראשון שעולה בראש הוא נופש לעובדים, יום שבו אין עבודה ויש אוכל גורמה, אטרקציות מפתיעות ומיוחדות. יום כיף שמתרחש מחוץ לכותלי המשרד למרות שיש כאלה שתמיד מעדיפים/ות להישאר בעבודה מאשר לצאת וליהנות.
ישנם ימי כיף שמתוכננים בהתאם לתחזית השנתית. יצרנית מדי המים ארד צופה כי בשנת 2017 תתחדש הצמיחה בחברה בזכות צעדי התייעלות אחת מהדרכים להוכיח זאת היא על ידי הוצאת העובדים/ות ליום כיף לקראת סוף השנה.
בזמן שהטכנולוגיה גורמת לכך שניתן לעבוד בתוך הבית ישנם יזמים כמו אדם נוימן, משה פלדמן שהקימו סוג של "מסגרת עבודה שיתופית" של קהילת עסקים הנמצאת באותו מקום. מסגרת עבודה שיתופית פונה לעצמאים/יות ובעלי/ות עסקים לשכור חלל עבודה כאשר שאר הדברים הם משותפים. העניין שבהרבה משרדים בישראל זה כבר פועל עשרות שנים. מנהל/ת לשכה שנותנים שירות למספר עסקים באותו מקום. החידוש כאן הוא ביוקרתיות המוצעת לכל מה שמסביב ולחלל עבודה קטן החוסך בעלויות ההשכרה ויצירת אווירה משתפת ומקום למפגש והחלפת דעות.
מסגרת עבודה משתפת שבה יום כיף לעובדים/ות מתקיים כל יום יהפוך להרבה יותר מסקרן ומעניין. לא מדובר על אטרקציות מיוחדות ליום גיבוש, כי אם על מקום עבודה שמעצים את העובדים/ות ונותן עצמאות. כזה שיודע לפרגן. להנהלה ולמחלקת משאבי אנוש יש חשיבות רבה בהקניית "יום כיף לעובדים/ות" על בסיס יומי כחלק מתרבות ארגונית.
תחשבו על מקומות עבודה שכיף להיות שם. תת אלוף במיל אריה פישבן בספרו "המפתח למנהיגות אנושית" מספר כיצד ב- 1988 כמפקד גדוד נ"מ הצוותים היו צריכים לבנות שקי חול סביבם. לאחר שהזמין משאית ועליה חול הוא פשט את המדים ויחד עם שאר החיילים מילאו שקי חול. מסתבר שאחרי עשרים וחמש שנה בשיחת טלפון אקראית אחד מהחיילים זכר שהוא מילא את שקי החול יחד איתם. אחת מהדרכים הראשונית לגרום לעשיית יום כיף בעבודה דה פקטו היא לגרום למנהלים/ות לגרום לאנשי/ות הצוות לתחושה אנושית טובה.
אחת מהדרכים לעשות יום כיף לעובדים היא גם לדעת לחגוג כישלונות. לאחרונה חברת אפל הודיע כי היא סוגרת את מחלקת נתבי AirPort . גם במקרה הזה אם החברה תלמד כי צריך לחגוג כישלונות זאת בהחלט הזדמנות להשריש במקום עבודה כי כיף לעבוד באפל ובמיוחד כשדברים לא מסתדרים. רוצים לבקש בדף המרכז מגוון אטרקציות ליום גיבוש ? לחצו כאן