כיום בעידן הרשת החברתית נעשים קניות בסמארט פון. העובד/ת לא צריכים את המחשב בעבודה. גיבוש עובדים יכול להתחיל בקניות שנעשות תוך התייעצות בזמן העבודה ומחזקות את התקשרות וההכרות בין העובדים/ות. כמובן כל עוד הביצועים לא נפגעים.
נכון לנובמבר 2016 גויסו למעלה מארבע מיליארד דולר בישראל לטובת חברות ההיטק הישראלית. ביטחון עצמי, יצירתיות, מוטיבציה. גיבוש עובדים, ניהול טוב ובחירת סיכונים נכונה הם אלה שגורמים לקרנות הון סיכון להשקיע סכומי עתק בחרות היי טק.
כשיש עובדים/ות עם ביטחון עצמי הדבר ישפיע על ביצועי החברה. ביטחון עצמי מעלה את רמת הביצועים. אולי הדוגמא הטובה ביותר לרגע זה היא קבוצת מכבי תל אביב בכדורסל שלאחר הפסדים מול הרצליה בזירה המקומית ומול פנאתינייקוס שבוע קודם הצליחה לנצח ביורוליג את סגנית אלופת אירופה של המאמן ז'ליקו אוברדוביץ. גם הקהל נתן תמיכה גבית חשובה אבל השחקנים היו אלה שנתנו הצגה, רצו לאורח המשחק והפגינו ביטחון עצמי למרות ההפסדים האחרונים. ייתכן ששיטת המשחק מתאימה להם יותר אבל הדבר הקשה ביותר בחיים לאחר שאתה נכשל או מנוצח זה לחזור ולהאמין בעצמך. חשוב לדעת שבמשחקי כדורגל וכדורסל יש יותר אפשרויות לעבור ממצב אחד לשני (הפסד לניצחון ולהפך).
מנהל/ת מעולה, מאמן/ת מעולה יצליחו לנצל את "התכונה היחסית" של כל עובד/ת. הייתרון היחסי הוא גם בתכונות ובניסיון ועל ידי כך להגביר את רמת הביצועים. במשחק שנערך הקלעים הבולטים של מכבי היו סוני ווימס קלע 22 נקודות ויוגב אוחיון קלע 19 נקודות. במקרה של סוני המוטיבציה שלו הייתה כפולה כי הוא שיחק מול קבוצתו לשעבר.
גיבוש עובדים הינו צורך קריטי כדי להגיע לתוצאות עסקיות מעולות. דרך נלוות לעשות זאת היא על ידי סדנאות גיבוש שנערכות בימי כיף, יום עיון, ערב גיבוש או מסיבת פרידה. ארגון שרוצה להצליח חייב עובדים מאוגדים שמעדיפים שיתוף פעולה, מורל גבוה. סדנאות לעובדים הם כמו תפאורה בעולם אירועים שמכניסה את כולם "למוד אחר" או אווירה אחרת. לפעמים סדנת עבודת צוות יכולה להיות קריטית כאשר יש חסמים תקשורתיים ומקצועיים בצוות ובין העובדים ולפעמים היא יכולה להיות אותה "תפאורה" שתעזור ותקדם את המצב החברתי למקום הרבה יותר טוב.
גם קניות בעבודה זה סוג של גיבוש חיובי. כידוע למעלה מחמישים אחוזים מהישראלים קונים באתרי קניות און ליין בסין בגלל המחיר הזול. יש מנהל/ת שהיו כועסים עם בזמן העבודה העובדים/ות היו קונים יחד אבל זה סימן מצוין לכך שבעצם מתחרש חוויה רגשית חיובית משותפת. מנהל/ת היו צריכים להיות מודאגים יותר אם כל אחד מהעובדים/ות היו קונים מצורי אופנה באינטרנט בלי להתייעץ אחד אם השני ולשתף לפני הקנייה ואחרי הקנייה. מחקרים מצאו כי קניות גורמות לתחושה טובה, אז מה רע בכך שתחושה טובה העובדים יקבלו בזמן העבודה ושוב שהדבר נעשה בזמן הפסקה או כשאין לחץ בעבודה?