אדם נוימן התפרסם כשהקים חברה שמגלגלת היום מיליארדים בזכות השכרת שטח משרדי זול וקטן שמקיים ממשק חברתי קהילתי עם עוד בעלי/ות עסקים במקום דרך חלל עסקי משותף לכולם כך שכולם יכולים ליהנות מבירה וארוחה משותפת ועד חדרי הרצאות.
חדשנות דורשת וכופה שינוי באורח החיים דבר אשר קשה לרוב בני האדם. הממצאים אדיסון ובל גם קיבלו "לא" כשרצו להוציא את ההמצאה שלהם לפועל כשפנו לחברות ותאגידים ולכן הם החליטו לקחת על עצמם להיות המוצאים לפועל של המצאתם. ברגע שרעיון הופך להיות מוחשי קל להוציא אותו לפועל. במקרה של חברתwework נבנה "המוצר" מ-"א ועד ת" החל מרמת מהשיווק ועד מודל הרווח.
חדשנות דורשת חוסר פחד מפני כישלונות. באמתחתו של אדם נוימן יש שלושה עסקים שהוא נכשל בהם מה שחיסן אותו. הוא היה צריך לעשות שינוי תפיסתי והפקת לקחים. מי שעזרה לו וכיוונה אותו הייתה בת הזוג שלו ולימים אשתו שאמרה שהוא במרדף אחרי שטויות במקום לעזור לאנשים, לרדוף אחרי השמחה, ולמצוא מה יכול למלא אותו. לפני שש שנים וחצי (2010) הוא פתח את הסניף הראשון של החברה במנהטן ובסוף 2018 הצפי הוא ל-400 סניפים.
חדשנות זה סיפור החיים של אדם נוימן. נכון הוא היה תקופה בקיבוץ ניר עם אבל עבר- 10 מקומות בילדותו ובנעוריו מה שיכול לעזור לו ברעיון ובמימושו העסקי כמי שהיה צריך כל פעם לפתח מיומנות תקשורתית ביצירת קשרים עם אנשים חדשים וכן הוא גם נאה לרוב הדעות. אז האם רק מי שרגיל בשינויים בחייו יכול להיות ממציא ויזם? לא בהכרח. כמובן שככול שאדם צריך להתמודד עם שינויים במהלך חייו לרוב זה יכין אותו לשינוי עתידי והוא פחות יפחד ממנו.
ייתכן כי דב יודקובסקי ז"ל עורך עיתון ידועות אחרונות הגיעה בין היתר בזכות היותו ניצול שואה שהגיעה בגפו לארץ ישראל והפך את העיתון ידיעות אחרונות "לעיתון של המדינה". אולם יצירתיות זה גם דבר שנרכש ואולי בגלל זה ניתן בצורה מודעת להפוך תבניות קיבעון למודעות ואף לשנותם כשכל אחד/ת יש את הייתרון היחסי.
ידוע כי עבודת צוות יכולה לעודד יצירתיות. מקום עבודה שמתגאה בכישלונות כמו בהצלחות יכול להביא את העובדים/ות למצות את הפוטנציאל שלהם ולעלות את רמת היצירתיות. מוזמנים/ות להזמין הרצאה או סדנה בנושא חדשנות ויצירתיות