שמעון פרס ז"ל צוטט "אנשים שאין להם פנטזיה לא עושים דברים פנטסטיים". המצאה יכולה להגיע מתוך תאונה יצירתית והיא תגיע יותר בזמן הספקה כשגלי האלפה והגמא במוח יספקו את התשובה היצירתית.
יצירתיות והחלטות עסקיות נכונות
בנובמבר 1990 הכריז ביל גייטס על חזונו שיתקיים תוך שלוש שנים באשר ליכולת לקבל מידע בקצות האצבעות. מיקרוסופט תקים תוכנה שבה אנשים ימצאו מידע למה שהם חיפשו בפועל זה לא קרה . לאומת זאת בספטמבר 1998 מוקמת גוגל במטרה להפוך את המידע העולמי לנגיש לכל העולם. בינואר 2001 מוקמת ויקיפדיה כאנציקלופדיה תוכן חופשי והשאר היסטוריה. הפנטזיה היא כלל חשוב בחדשנות ויצירתיות (המספרה הימנית) אולם כדי לממש אותו צריך לקבל החלטות עסקיות נכונות (המספרה השמאלית). הפער בין הרעיון לבין הביצוע הוא הרבה פעמים בעוכריו של חברות וארגונים ולכן לא פחות חשוב מלעודד חדשנות ויצרתיות בעבודה גם לעודד ולהציג דרך מסודרת ליישום הרעיון.
שמעון פרס כמודל ליצירתיות ולחשיבה שיוצאת מהקופסה
חוקר החדשות גארי האמל מציע לבדוק ולברר מה היא בעיית המחר שצריך לעבוד עליה כבר היום. שמעון פרס ז"ל הוא דוגמא לאדם שחושב כך. החל מהכור בדימונה דרך הסכמי אוסלו ועד החשיבות שהעניק לחדשנות טכנולוגית. אציג שלושה הישגים שלו בקצרה: בניית הכור בדימונה. מבצע אנטבה. התוכנית להורדת האינפלציה. כל אלה נעשו בשילוב חשיבה פורצת דרך ועקשנות ודבקות במטרה.
הכור - כך כשאמרו לו כי עלות הכור בדימונה היא כמו אוגדה וחצי של חיילים וטנקים שמעון פרס הבין כי מבחינה אסטרטגית פצצת אטום גדולה יותר מכל אוגדה או חטיבה.
מצבע אנטבה - החשיבה "מחוץ לקופסה" של כלל המשתתפים/ות וההחלטה האמיצה ללכת על המבצע תוך חשיבה על הפרטים הקטנים (לדוגמא להביא מכונית הדומה לזאת של אידי אל עמין ) ושהביאה לשחרור החטופים.
התוכנית הכלכלית - כשהאינפלציה הגיע ל 400 אחוז הוא ביקש סיוע ממשלת אמריקה. כשקיבל סיוע נוסף של מליארד וחצי דולר להורדת האינפלציה מארצות הברית הוא הבין שיצטרך לעמוד בדרישות האמריקאים ויצטרך לחתוך כספים מכל משרד ממשלתי כולל ממשרד החינוך של ידידו יצחק נבון דבר שילוו בביקורת אדירה מההסתדרות. הוא התייעץ עם אנשי משק וכלכלה ומאז נזהר מכלכלנים שמבנאים שחורות ..
בכל ארגון צריך איש חזון לצד איש ביצוע שיתמכו אלה באלה. רבין ופרס היו מנוגדים באופי שלהם. זה הג'ינג'י מהפלמ"ח וזה האיש כל יכול ממשרד הביטחון. במקרה שלהם אחרי הרבה שנות איבה הם הגיעו לרמה הגבוה ביותר של שיתוף פעולה שתורדמו לרעיונות ומעשים במגוון תחומים עד הרצח.
הדולר שעל הפרמידה ופסק זמן
במחקר שנערך ע"י פרופסור יונתן סקולר אנשים היו צריכים למצוא פתרון כיצד להוציא שטר של מאה דולר שעליו בנויה פרמידה. התשובה היא... לשרוף את השטר בעוד הפרמידה תעמוד ותישאר. הדבר המעניין שהתגלה הוא שהמספרה הימנית היא זאת שעזרה בפתרון התשובה ועשתה את ההקשר הנדרש. מחקרים אחרים הראו כי דווקא הפסקה או חלימה הביאה לפעולה את גלי אלפה וגמא במוח למצוא את התשובה. כדי למצוא יצירתיות חשוב לעשות הפסקה ולחלום. דווקא שמחפשים פתרון צריך לעשות משהו לא תובעני ולהימנע מלחץ. שמעון פרס טען כי עבורו לחלום זה פשוט להיות פרגמטיאז אם רוצים לעודד חדשנות ויצרתיות זה צריך להיות חלק מהחזון, היעדים והמטרות שלהתרבות הארגונית שמותר לפנטז ולחלום גם בעבודה.להזמנת הרצאה יצירתיות לחצו כאן