אין ספק שאחת מהאטרקציות כשעושים יום גיבוש בים המלח היא רכיבה זוגית על גמל. קחו שני עובדים שלא מסתדרים ושימו אותם על גמל אחד. לפחות הם יסכימו על דבר אחד "העומס על המפשעה".
אפשר גם לעשות טיול על אופניים ואפילו למצוא צניחה חופשית אבל אין כמו חוויה על ספינת המדבר ועליו עוד קולגה לעבודה. אחד מהמקומות בים המלח שבו ניתן לרכב על גמלים: כפר הנוקדים (כשמונה ק"מ מערד).
הרכיבה על גמל היא מיוחדת בגלל גובהו והדרך שבה הוא מתרומם או חוזר למצב כריעה שהוא בעצמו אטרקציה מיוחדת לעובדים/ות מנהלים/ות שרק מעצימה את גודל האירוע. דרשו לשים קסדה חובה לפני שמתחילים ברכיבה. (בדקו לפני את כל נושא הביטוח בעניין הרכיבה). לפני שעולים לרכיבה אפשר לעשות מתיחות קלות כדי שהמפשעה לא תתכווץ.
כדאי לשאול את צוות העובדים/ות באוטובוס כמה שאלות לגבי גמלים או לעשות משחק כהוט לאחר שחוזרים למלון. אז כמה דברים שניתן לספר לעובדים/ות על הגמל:
1.הוא יכול לשתות 120 ליטר בעשר דקות ויכול לחיות על המים הללו שבועיים.
2.הרגלים שלו ארוכות כדי שירחיק את גופו מהאדמה החמה.
3.הראש שלו מופנה לשמש כדי לעשות על עצמו צל וכך להסתיר עברי גוף חיוניים.
4.כפות רגליו יותר קשות בכלל שהן נוגעות באדמה .
5.יכול ללכת 30 ק"מ ביום.
6.גמל שוקל חצי טון.
7.גמל יכול לסחוב רבע טון.
8.לגמל יש ריסים ארוכים כדי שהחול לא יכנס לו לעיניים.
9.גלילי הגמל משמשים לתבערה.
10.כפות הרגלים שלו רחבות כדי שלא ישקע בחול
11.גמל חד דבשתי וגמל דו דבשתי יכולים להתרבות ביניהם.
12.גמל משתין על עצמו כדי להתקרר.
13.בטבע מי שמובילה את קבוצות הגמלים זאת נקבה.
14.גמלים מתקשרים באמצעות ריח, תנוחות גוף וקולות.
15.נאקה יולדת לאחר 13 חודשים בהמלטה אחת ויכולה להשהות לעוד מספר חודשים.
לאחר שהסתיימה הרכיבה על הגמל / נאקה תנו זמן לעובדים/ות לעכל את החוויה שעברו. דברו איתם ותנו להם להשמיע איך היה. יום גיבוש בים המלח יכול להיות מקום מעולה להתחיל פרק חדש בין עובדים שלעיתים מתווכחים כמו כן אפשר להזמין סדנת תקשורת בין אישית / שפת גוף / עבודת צוות / יוגה צחוק/ גרפולוגיה בכדי לחבר, לשחרר, לגבש ולהעצים.