אפשר להתחיל ימי כיף בירושלים כמעט בכל העיר. הפעם נחזור לשנת 1892 שבה נחנכה תחנת הרכבת בירושלים שחוברה לקו מסילת הברזל ביפו וכל זאת בחסות של השלטון העות'מאני שעד אז לא ממש השקיע במבנה ציבור בירושלים ובכלל. המבנה היה עתיד לשמש את תושבי/ות ירושלים שהיו צריכים להגיע למרכז וליפו ומשם יכלו להפליג בים התיכון או להמשיך עם רכבת לכיוון העמק.
דמיינו שכדי להגיע מירושלים ליפו היה לוקח למעלה מ-10 שעות. גם לטמפלרים יש מניות כיוון שיחד עם הגעת צליינים נוצרים לירושלים נוצר הצורך בכלי תחבורה נוח יותר.
מי ששמו חתום על הרכבת לירושלים הוא הבנקאי יוסף נבון שחי בצרפת וזה היה חזונו. הוא הצליח להגיע אל האנשים המשפיעים בשלטון העותמאני והצליח לקבל זיכיון ל- 71 שנה שהייתה אגב להגיע גם לנאבלס היא העיר שכם ולעזה שאז הייתה תחת שלטון מצרי.
בסופו של דבר הזיכיון נמכר לחברה צרפתית שהצליחה תוך שנתיים לסיים את הבניה יש כאלה שאומרים שהלוואי והיום היינו מצליחים לסיים כל כך מהר מיזם תחבורתי בגודל זהה. העלות הייתה מעל לעשרה מיליון פרנק. גם בנימין זאב הרצל הגיע לתחנה ולמרות שהיה חולה והגיע בכניסת השבת הוא החליט ללכת ברגל בכדי לא לחלל את השבת כשהוא בירושלים עיר הקודש.
בניין התחנה הוא מקורי בעל מבנה סימטרי ובו אולם לקבלת הנוסעים שנמצא בקומת הקרקע וכמובן קומה עליונה של משרדים. כדי לבנות אותה השתמשו באבן גיר מקומית ולגג הוסיפו שכבת בטון בגלל החשש מהפצצות של מטוסים איטלקים. לאחר מלחמת עולם הראשונה שבה הובסה האימפריה העותומאנית וכניסת המנדט הבריטי לארץ ישראל הם החליטו להוסיף לתוך מבנה התחנה אלמנטים מתחום האדריכלות כדי שיראה יותר נאו קלאסי.
התחנה נסגרה בשנת 1988 ולאחר מכן שופצה ובשנת 2013 נפתחה כמקום בילוי תרבות ופנאי. כיום מגיעות למקום קבוצות של תיירים/ות מהארץ ומחו"ל. במקום יש מגוון של למעלה מ- עשר מסעדות המציאות סצנה קולינארית הדומה מאוד לאלה שהתרגלנו לקבל בערים אחרות במרכז הארץ.
לאורכה ניתן לערוך טיול מי ברגל ומי ברכב ולהתרשם מיופיו של האזור.. מיקומה של מתחם התחנה מאפשר ללכת אל העיר העתיקה, או למוזיאון מגדל דוד, מרכז מורשת בגין, הארנה, תיאטרון החאן, סינמטק ירושלים, סינמה סיטי ירושלים או קולנוע לב סמדר.
לכן המקום חביב כל כך על מדרכי/ות טיולים שכן אפשר להתחיל במתחם ולהמשיך משם לכיוון העיר העתיקה או לקבל הרצאה במרכז מורשת בגין. אפשר לעצור ולאכול במתחם וללכת לסרט בסנימטק ירושלים או בסינמה סיטי וגם הפוך להתחיל מוזיאון מגדל דוד ולסיים בסצנה קולינרית במקום.
בנוסף כדי להתעדכן בלוח של אירועים ופעילויות במתחם דרך האתר המקום https://www.firststation.co.il כיוון שיש גם תערוכות, ירידים ואטרקציות. לסיכום ימי כיף בירושלים יכולים בהחלט להתחיל או להסתיים בתחנת הרכבת הישנה.
יש גם אפשרות להזמין הרצאה או סדנה במסעדה ומחוץ לה בכדי להעצים את חווית הגיבוש והשחרור בתחומים כמו תקשרת בין אישית, עבודה צוות, יוגה צחוק, גרפולוגיה ועוד..
מוזמנ/ת ליצור קשר...