הפרויקט הפמיניסטי מאז ומתמיד היה נר לרגליי ואני עוסקת במגדר ובשוויון זכויות לנשים מאז שעמדתי על דעתי. כבר במהלך התואר הראשון גיבשתי את עמדותיי השוויוניות בתחום המגדר ובמסגרת התואר השני כתבתי תזה מנקודת מבט מגדרית. בהמשך החלטתי להמשיך לדוקטורט וחיפשתי נושא, ששאב השראה מאירוע מכונן שאירע בתקופה זו, אשר סייע לי לגבש את הנושא לדוקטורט.
כאשר בתי האמצעית – כיום כבר בת 23 וסטודנטית מבריקה בטכניון - הייתה ילדה קטנה בגן, שתי אימהות מהגן דיברו ביניהן על כך שלבת שלי יש כנים בשיער. אחת מהן, שבזמנו הייתה עקרת בית, הייתה מאוד שיפוטית כלפי העובדה שאני אשת קריירה והיא אמרה לאם השנייה: "ראית שלבת שלה יש כינים בראש?" והוסיפה "טוב, מה את רוצה? אמא שלה כל הזמן עסוקה בקריירה שלה ואין לה זמן לטפל בכנים של הבת שלה." האם השנייה, שהייתה חברה שלי, סיפרה לי זאת ואני נפגעתי מאד. מבחינתי, היה זה אירוע מכונן ששיקף מבחינתי את האופן בו החברה שופטת אותי. מבחינה רגשית, זה היה פוגע ומטלטל. מבחינה מעשית, הפכתי את הלימון ללימונדה, שכן המקרה הזה היווה עבורי השראה לכתוב את עבודת הדוקטורט שלי בנושא איזון בין עבודה וחיים פרטיים (work life balance) בהיי-טק מפרספקטיבה מגדרית.
בהתבסס על עבודת המחקר שביצעתי במסגרת הדוקטורט ועל מחקרי המשך שלי בתחום בו צברתי מומחיות, גיבשתי במהלך השנים קורסים, הרצאות וסדנאות שאני מעבירה בנושאי מגדר, העצמת נשים ונערות, שוויון זכויות מגדרי ועוד...
כמה מילים עליך
אמא לארבע בנות מופלאות, בעלת תואר ראשון במדעי החברה (פסיכולוגיה, סוציולוגיה וקרימינולוגיה), תואר שני בפסיכולוגיה חברתית – שניהם מאוניברסיטת בר אילן, ותואר שלישי (דוקטורט) מהאוניברסיטה העברית בירושלים. אני משמשת כחברת סגל ב'מרכז האקדמי פרס', מרצה ב'אוניברסיטת בר אילן' וב'מכללה האקדמית ספיר' וכעצמאית אני עוסקת בייעוץ ארגוני, פיתוח מנהליםות ומרצה ומנחת סדנאות בתחומים של מיומנויות אישיות ובין-אישיות בארגונים ובתחום המגדר והעצמת נשים ונערות. במחקרים שלי, אני עוסקת בתחום של מגדר וארגונים. בעבר הייתי גם פעילה חברתית בתחום של קידום זכויות לנשים, וזאת כחברת הנהלה הן ב'שדולת נשים' והן ב'תנועה לשלום ולשוויון בין המינים'. התחביבים העיקריים שלי הם קריאה ורכיבה על אופניים.
בואי נחזור להתחלה - מתי התחלת לחקור את תחום המגדר?
בלימודי התואר השני באוניברסיטת בר אילן. כתבתי תזה העוסקת במעבר להורות והשפעתו על בני הזוג מפרספקטיבה מגדרית ומאז כל נושא שאני חוקרת אני מנתחת מתוך פרספקטיבה מגדרית. למשל, בדוקטורט שלי חקרתי את האיזון בין עבודה וחיים פרטיים (work life balance) בתעשיית ההיי-טק, מתוך פרספקטיבה השוואתית בין-מגדרית. מגדר וארגונים הוא תחום המומחיות שלי, אותו אני מלמדת גם באקדמיה בקורסים ובסמינריונים כגון 'מגדר וקריירה בארגונים', 'מגדר וחברה'. בנוסף, אני נותנת הרצאות בתחום זה באופן פרטי ומנחה סדנאות העצמת נשים ונערות.
האם גדלת בבית פמיניסטי?
לא גדלתי בבית פמיניסטי משום שבשנות ילדותי לא הייתה ממש מודעות לנושא הפמיניזם והמגדר. למרות ששני ההורים שלי עבדו, אמא שלי ז"ל שמה יותר דגש על החיים בבית וחלוקת התפקידים בין ההורים שלי הייתה חלוקה מגדרית מסורתית למדי. יחד עם זאת, אימי ז"ל הייתה אישה מאוד חזקה והיוותה עבורי מודל והשראה לעוצמה נשית. לימים, החשיפה לתיאוריות ולחשיבה פמיניסטית במהלך לימודיי האקדמיים המשיגה וגיבשה עבורי את מה שכבר היה חלק ממני, הרבה בזכותה.
מה הדבר שהכי השפיע עליך מתוך המחקר שלך?
עדיין יש פער מאוד גדול בין התפיסות של החברה אודות מגדר לבין הפרקטיקה. כלומר אנו תופסים את עצמנו כחברה שוויונית מבחינה מגדרית, אבל בפועל עדיין מתקיים בחברה אי שוויון מגדרי מאד משמעותי. זה מתבטא בחוסר שוויון בחלוקת המטלות בבית ובגידול הילדים.ות, בפערי שכר בין נשים לגברים, בתת-ייצוג של נשים ביחס לשיעורן היחסי באוכלוסייה בכל תחומי החיים - בפוליטיקה, באקדמיה, בפוזיציות ניהוליות ועוד ועוד. את חוסר השוויון הזה צריך לשנות.
למי מיועדת סדנה על שוויון מגדרי?
הסדנאות מיועדות לנשים וגברים כאחד, אשר מעוניינים.ות הן להרחיב ולהעמיק את הידע, ההבנה והמודעות שלהן.ם בתחום המגדר והן לשתף ולחלוק חוויות, התנסויות ורגשות בהקשר זה. המטרה היא לחולל שינוי חברתי. אני רואה במשתתפי.ות הסדנאות שלי סוכני.ות שינוי ומקווה כי הן.ם ייקחו הלאה ויישמו את המודעות והרצון לשנות במחוזות השונים בהם הן.ם פועלים.ות.
למי מיועדת הרצאה בנושא מגדר?
ליועצים.ות ארגוניים, למנהלים.ות משאבי אנוש, לארגונים שרוצים לעורר מודעות לנושא של מגדר, ומחויבים לעיצוב מדיניות שוויונית מגדרית, מדיניות המאזנת בין משפחה לעבודה ועוד. הסדנאות מיועדות לכל מי שמעוניין להיחשף לנושא של שוויון זכויות לנשים, העצמת נשים ונערות. בהקשר זה, רלוונטיות קבוצות של עובדים.ות המתעניינים.ות בנושא, קבוצות של מנהלים.ות המבקשים.ות לחולל שינוי בארגון שלהם.ן בנושא של שוויון מגדרי, נערות ואימהות, קבוצות של נערות בבתי ספר המשתתפות בפעילויות שונות במסגרת פרויקטים העסוקים בתחום המגדר והעצמת נערות ועוד.
נושאים ל- סדנה במגדר: מעמד האישה בראייה היסטורית, הבניית זהות מגדרית, נשים בעולם העבודה - תמונת מצב, "מלחמת הכובעים" – עבודה, בית ומשפחה, העצמת נשים – מה זה ולמה (עדיין) צריך את זה?, מבט אופטימי לעתיד - חינוך לשוויון מגדרי.
נושאים להרצאות במגדר:
ü הרצאה בנושא הבניית מגדר, בה יוצג מבט ביקורתי על התפיסה הרווחת בשיח הציבורי, על פיה נשים וגברים הינם יצורים שונים ונבדלים זה מזה. תפותח הטענה כי תפיסה זו מחזקת ומנציחה את אי-השוויון בין המינים ומהווה צידוק לקיומו. תחתיה תוצע תפיסה הטוענת כי הבדלים אלו אינם הבדלים מהותניים, כי אם מהווים תוצר של הבנייה חברתית-תרבותית. אימוץ תפיסה שכזו מאפשר "חציית הקווים", הגבולות המסמנים את "הנשי והגברי הרצוי", ומבטיח בכך עתיד אופטימי יותר בנוגע לבחירותיהן וכתוצאה מכך לשיפור מעמדן של נשים. הרצאה בנושא "איזון עבודה וחיים פרטיים בשנות האלפיים – אתגרים ואסטרטגיות לאיזון".
הרצאות מותאמות לנערות, נשים וגברים, באוניברסיטה, במתנסים, במכללות, בשירותי הבטחון, היי טק, חוגי בית, משרדי ממשלה, לאירועי יום האישה, יום הגבר, יום המשפחה. לכנסים מקצועיים וכנסים, לוועידות בארץ ובעולם
להרצאה או סדנה, חוג או קורס במגדר והוגנות צרו איתי קשר
ב-0535471777