אחת מהטעיות הנפוצות כשעורכים הפקת פעילות גיבוש לצוות עובדים חדש הוא ההתמקדות בפרמטרים כמו מקום ואוכל זה אולי חשוב אבל יותר חשוב הוא תוכן הפעילות שתתמקד בהכרות משותפת.
תמיד חשוב שיהיה אוכל טעים ומקום מכבד לשהות בו אבל תפקידם משול לתפאורה שמסביב לבמה בעוד הדבר האמיתי היא הפעילות החברתית של השחקנים (העובדים) על הבמה שבה הם יכירו ויתגבשו ברמה הבין אישית.
מינגלינג שיתחיל סביב שולחן האוכל חשוב כיוון שהוא יכול "לשבור מחיצות", המקום והשתיה יכולים לעזור לשחרור אבל הדבר לא מחליף פעילות גיבוש ממוקדת הכרות.
כמו שהולכים לחתונה ואוכלים בדוכנים לפני הרגע המרגש והמשמעותי של כניסת החתן והכלה לחופה כך "החופה" באירוע לעובדים היא הפעילות של ההכרות החברתית.
זכרו שאם בחרתם לקחת את הקבוצה לסטנד אפ או סרט, הרצאה לעובדים או מופע הדבר יעזור בגיבוש של חוויה משותפת אבל פחות תתמקד בהיכרות הבין אישית.
בחירת מנחה קבוצות – אחת מהדרכים להעביר אירוע כזה הוא בחירת מנחה קבוצות שיכול לקחת את הקבוצה "למחוזות חדשים". היכולות להביא משחקים מגוונים לסחוף את הקבוצה היא תמיד אקס פקטור משמעותי. חשוב לעשות תאום ציפיות שיכלול כמה שיותר פרטים על הקבוצה עצמה והן על הציפיות שלך מהפעילות.
בחירת סגנון פעילות - הפעילות עצמה יכולה להיות אקטיבית שתכלול אפילו תחרויות ספורט קלות, פעילות יכולה להיות יותר רגועה כזאת שעדין תתמקד בהיכרות אבל יותר "באיזי"
הדגשים - על מה כדאי לשים דגש כאשר עורכים פעילות גיבוש לעובדים שתתמקד בעובדים/ות חדשים/ות. ישנם שני פרמטרים. הראשון התמקדות בסגנונות תקשורת של העובדים ובהיכרות עצמה.
סגנון תקשורת - לכל עובד/ת יש סגנון תקשורת אישי. במצבי לחץ ניתן להבחין בסגנון התנהגות ותקשורתי ייחודי. פעילות לעובדים חדשים/ות יכולה להתמקד בחשיפת סגנונות תקשורת שלהם ובכך לחיזוק ההכרות גם שלהם בתוך עצמם וגם בקבלת טיפים בנושא שירות ומכירה ובכלל בחיים.
התמקדות בהכרות – פעילות גיבוש לעובדים תתמקד בכך שישנם עובדים שבכלל לא מודעים לכך שהם נולדו באותה עיר, שירתו באותה חייל, נסעו לאותם מקומות בחו"ל או שאוהבים לטייל באותם מקומות בארץ. הדבר חשוב כי אנו מעדיפים להיות בקרב אנשים שדומים לנו. ככול שיש רקע משותף יש יותר רצון להיות ביחד ולהבין את הצד השני לגלות אמפטיה ולמתן קונפליקטים..
פעילות חברתית באירוע צריכה לענות על הצורך החברתי המסקרן בלהכיר את האחר גם אם על פני השטח העובדים/ות לא נותנים לכך ביטוי.
במהלך הפעילות ניתן לערוך משחקי חברה קלילים ומשעשעים החל במשחקי זוגות, שלשות, קבוצות שיגרמו לצוות להיפתח, להיחשף ובכך לחזק את הלכידות החברתית מבפנים כאשר ייתגלו הדברים משותפים בין אנשי/ות הצוות כולם ייהנו מכך.
בסיום של פעילות גיבוש שיכולה להיות בין שעה עד לארבע שעות ותלויה "באילוצי המערכת" כדאי להגדיר שעל סמך המפגש אפשר לעשות משחק קהות שבו העובדים/ות יצטרכו לענות על שאלות שיגזרו מתוך המשחקים שנעשו במפגש עצמו וזאת תהיה סגירה ומצד שני פעילות שתעורר את הזיכרון ואת הרגש.
לקבלת רעיונות נוספים ניתן להתקשר ישירות לנייד 0505711160 יובל בן בסט