מרתק! טל ברודי היה בן 22 כשהגיע לשחק בישראל במכביה התאהב בארץ והשאר היסטוריה. נועה קירל הגיע לארוויזיון בגיל 22 וזכתה במקום השלישי. אחת מהסיבות שהם לא נזקקו ל-סדנה לשחרור מלחצים הוא הניסיון והעקשנות של שניהם וזה חלק משיעור לחיים.
נועה קירל התמודדה בגיל עשר לבית ספר למוזיקה בערוץ 2 ולא הצליחה להתקבל. בגיל 15 היא הקליטה את השיר הראשן שלה ומאז היא מלווה את חיינו המוזיקליים. טל ברודי הגיע לארץ כשחקן כדורסל עם ניסיון כשחקן כדורסל במכללה אחרי שנבחר במקום 12 בדראפט ע"י בולטימור בולטס הגיע למכבי והשאיר את המשפט שמלווה אותנו " אנחנו במפה ואנחנו נשארים במפה, לא רק בספורט אלא בהכול".
בספרות המקצועית ישנם מספר מודלים המתארים לחץ. מודל התגובה מתמקד במישור הפנימי כמו שינוי במצב הפיזיולוגי בגוף, הרגשי, התנהגותי, קוגניטיבי כתוצאה מלחץ החוקר סלייה מצא שאנשם מגיבים בצורה דומה למצבי לחץ קיצונים הוא מתאר זאת במחקרו תסמונת ההסתגלות הכללית בשלושה שלבים: שלב האזעקה, שלב ההתנגדות ושלב התשישות.
כאשר מדובר בלחץ כשמגיע מתוך העבודה קרי מתוך הצוות עצמו המודל שמתמקד בכך הוא "מודל הגירויים" שמאופיין בעומס, שינוי, תחושת חוסר שליטה וקונפליקט בעבודה. ברוב המקרים עובדים/ות מנהלים/ות מוצאים שהלחץ נמצא הרבה פעמים באחד מהגורמים הללו.
טיפ ראשון בהתמודדות עם לחץ – "ניסיון"
לאחר שזכתה במקום השלישי באירוויזיון נועה בכתה והדבר שודר בשידור חי. הבכי מבחינתה היה סוג של שחרור אחרי שבועיים מעוד עמוסים עם הרבה ראיונות. כששאלו אותה כיצד היא התגברה על עומס הראיונות בטלוויזיה היא אמרה שפשוט היה לה כבר ניסיון עם ראיונות קודמים ומן הסתם הדבר מאוד הקל עליה ולא הלחיץ אותה. מחקר שערכו פנז ואפשטיין בשנת 1967 על צנחנים חדשים וותיקים הראה שמבחינה פיזיולוגית צנחנים חדשים הראו שסימני הלחץ אצלם גברו מהרגע שעלו למטוס ועד שהיו צריכים לצנוח, מול צנחנים וותיקים שהלחץ אצלם נשאר יציב עד הצניחה. מכאן אפשר לגזור טיפ חשוב שניסיון הוא מקור טוב להתמודדות מול לחצים בלי צורך לקח סדנה לניהול לחצים.
טיפ שני להתמודדות עם לחצים פשוט "לחיות אותם"
כשראינו את נועה אחרי האירוויזיון היא שתפה שהייתה לה ירידת מתח והדרך הטובה ביותר להתמודד עם ירידת מתח היא להמשיך לפרויקט הבא כמו למשל הופעה בפארק הירקון. אפשר להבין מתוך דבריה שהיא רואה את המתח כמצב חיובי.
מה שנועה עושה כדי להתמודד עם לחצים היא פשוט לחיות אותם. נועה מעידה על עצמה כאישה פרפקציוניסטית ודווקא תכונה זה עוזרת לה במובן מסוים להתמודד עם הלחץ דרך עבודה קשה.
כשנשאל טל ברודי בהרצאה כיצד הוא התמודד עם הלחצים בהיותו שחקן כדורסל במכבי תל אביב הוא נתן טיפ חשוב "לא לחשוב על לחץ יותר מידי". במקום לחשוב על הלחץ אפשר להיות "פרו אקטיביים" ופשוט "לחיות את זה". כלומר כאשר אנו חיים את הלחץ קל לנו יותר לצלוח אותו. דמיינו שאתם מפחדים מטיסות ואתם מחליטים לעשות קורס כמטיסי/ות מטוסים.
עוד טיפ שהוא נותן זה לא להיות "בהיי" אחרי ניצחונות ולא להיות "בדאון" אחרי הפסדים. הדבר יכול לגרום לקחת דברים בחיים יותר בפרופורציות. בסדרות כדורסל אנו יכולים לראות כיצד קבוצה יכולה להפסיד ב-30 הפרש ולנצח אחרי יומיים את אותה קבוצה. בספרות המקצועית ניתן לראות זאת "בהתמודדות ממוקדת בבעיה", כלומר תקיפת גורם הלחץ ושינויו והיא מתאימה למצב שבו הלחץ הוא נשלט כשאדם מסוגל לשנות את המצב או לסגת ממנו.
נושאים שניתן לבחור בסדנה ללחץ ושחיקה
1. לחץ – שחיקה – משבר
2. תקפא, תברח או תילחם
3. המוח, הרגש, ההתנהגות.
4. שחיקה בעבודה ובזוגיות
5. לחץ פנימי ולחץ חיצוני
6. משבר המוביל לדרך חדשה
7. ניהול קונפיליקטים
8. דרכי התמודדות.