השילוב בין גרפולוגיה ובין שפת גוף הוא שילוב מרתק. בכל הספרות המקצועית מתוארת הגרפולוגיה כשפת הנפש, עיון בכותרת הספר של הגרפולוג והפסיכולוג יגאל ורדי "כתב היד כראי נפש "1" מאשרת זאת. מעידך גם שפת גוף בספרות המקצועית מתוארת כשפת הנפש, כמו למשל בספרם של גבריאל ונילי רם גברים ונשים מעבר למילים"2 . בין שתי התורות הגישה היא שצריך מספר פרמטרים הן גרפולוגים והן סימנים בתקשורת הלא מילולית כדי להגיע למסקנה ספציפית אחת על האדם.
ההקבלה בין שפת גוף לבין גרפולוגיה
גרפולוגיה - גודל הכתב , כתב יד גדול מסמל אגוצנטריות, ככול שאדם טופס יותר מרחב או שטח על פני הדף גודל הכתב מראה על נוכחות. ובשפת הגוף אם ניקח אדם אשר מרחיב החזה שלו, את הכתפיים ההרגלים מפוסקות , בשפת הגוף זה מראה נוכחות, האדם רוצה להרשים ולהיראות.
גרפולוגיה - מצבי רוחי מתבטא בגרפולוגיה בחוסר יציבות בכתב, פרמטרים כגון, שורה גלית, אותיות נופלות, לחץ משתנה
שפת הגוף- אנחנו יכולים לראות אדם ומיד לשאול " פניך לא נראות כתמול שלשום" או "למה אתה נראה שפוף" או "פניך קורנות"! על פי שפת הגוף נאבחן את מצבו הרגשי והנפשי באותו הרגע של האדם הנמצא מולנו דרך העמידה ממיקה של הבעות הפנים, תנועות הרגלים ועוד
מרחקים בין אנשים לבין אותיות
תפקיד מאוד חשוב יש בתקשורת הבין אישית למרחק, גם במרחק הבין אישי בין אדם לחברו.
אדוארד הול הגדיר את המונח "פרוקסימיקס "3" אלה הם 4 אזורים המצינים את המרחב האישי שלנו,מ-0-0.5 מטר זהו מרחב אינטימי שבו אנחנו יכולים לגעת באנשים, דבר שאנחנו מתירים רק לאנשים שקרובים לנו אישית.
גרפולוגיה - בגרפולוגיה לפי אותם רווחים בין האותיות ( קבוצת הרוחב הגראפי) שקולים למצית רוחבה של האות עגולת הגוף"4"אשר מסמלת את סוג הטמפו של הכותב, רגועה אימפולסיוי או עצורה, אך גם בעיני רבים מקרב הגרפולוגים מסמלת את המשפחה, את הקשר ואל האנשים שהם יותר קרובים אלינו. (כמובן עם סימוכין נוספים כגון ,צפיפות כתב ילדותי, פרסונה, רחב, גדול, צפיפות וכו)
שפת גוף - מרחק בין אישי של 0.5 – מטר 1.2 מאפשר ללחוץ ידיים , בין 1.2- עד 3 מסמל אזור חברתי יום יומי ומעל 3 מזוהה עם אזור ציבורי,
גרפולוגיה - רווח בין אותיות – רווח תקין נע בין 1.5- 2 אותיות בממוצע ( עמ160 אדם האדם וכתב ידו), פירש הפרמטר מדבר על המרחק שאדם אותן לאדם אחר ועד כמה הוא צריך את המרחק הזה.
בגרפולגיה ככל שיותר אותיות יכנסו בין מילה אחת לראותה והרחב יהיה גדול יותר במקרים בכתיבה איטית נוכל לדבר על אדם אשר " תופס מרחק" ככל שהמרחק יותר קטן אנו נדבר על אדם שזקוק לקשר עם אנשים נוספים.
ייחודיות האדם כפי שמתבטא ע"פ גרפולוגיה ושפת גוף
כדי ליצור ייחודיות בתדמית שלנו אנו נכניס פרטי לבוש שונים ומגוונים, זאת יכולה להיות עניבה עם ציור יוצא דופן, תיק גדול, טלפון נייד חדשני, מחשב אישי נייד קטן, תספורת או צבע שנראה למרחק. גם בכתב היד אנו יכולים לראות כיצד אנשים מסלסלים אותיות, מגדילים מעשירים אותם דבר המבטא את הייחודיות שלהם .
זהו פרסום ראשוני שבה לענות על השאלה מה בין גרפולוגיה לשפת גוף.
המאמר השני ידון בין הרושם ראשוני שבחתימה לרושם ראשוני על פי שפת גוף
לסדנאות והרצאות ושאלות 050-5711160 יובל בן בסט- גרפולוג ומנחה קבוצות
1 - יגאל ורדי "כתב היד כראי הנפש" עורך דב איענולד הוצאת משכל 1981
2 - רעם.ג ו ר.נילי "גברים ונשים מעבר למילים" – עמ 16 הוצאת משכל 2001
3- ג.ר. וונריט "שפת הגוף" עמ 56 הוצאה אור עם
4- י.אדם "האדם וכתב ידו" עמ 148 מוסד ביאליק דביר 1981