"אלימות היא כמו דור שני ושלישי של ניצולי שואה שהדברים עברו אליהם בדרכים אחרות. גם אם אתה יוצא מזה זה תמיד נשאר אצלך. נלחמתי על הילדים שלי כשכל המערכת שתקה"
עו"ד מירב סמדג'ה – עוסקת בתחום המשפחה ומקרקעין. מרצה בתחום אלימות במשפחה ומרצה אורחת בארגון אית''ך- משפטניות למען צדק חברתי. כיום בשלבי הצטרפות לארגון שעוזר לנשים שיצאו מאלימות בדגש על שיקומן הכלכלי.
"ספרי על הילדות שלך" – נולדתי בדרום. ילדות נורמלית. נחשבנו למעמד גבוה יחסית. הייתי מורה חיילת. ואז הפכתי למורה והכרתי את הגרוש שלי ולאחר החתונה חוויתי כמעט את כל סוגי האלימות במשפחה .
"איך זה להיות אישה מוכה בקהילה חרדית?"- לרבנים יש תפקיד בנוגע לשלום בית, אבל הייתי רוצה לראות, שרב ייתן לבת שלו עצה להישאר עם גבר אלים! שמשמיעים משפטים לא רלוונטיים כמו "אישה בונה אישה הורסת", "הוא אלים כי את חושבת שהוא התלמיד שלך". היו רבנים שניסו לשכנע שהוא בכלל לא אלים. אלימות היא דבר שכיח שגם עובדות סוציאליות, רופאות ונשים מכול שכבות האוכלוסייה, נחשפות אליה.
"מתי הייתה נקודת המפנה בחייך?" - בזמן ההיריון קיבלתי מכות, זאת הייתה נקודת המפנה. מי שאומרת "שהיא נשארת בשביל הילדים" בבית אלים, לטובת הילדים/ות, היא בעצם משקרת לעצמה. מי שעוזבת בית אלים פועלת למען הילדים.
"משהו טוב על הגרוש שלך" – הוא יודע להעביר מצוין שיעורי תורה.
"איך בוחרים בן זוג שהוא לא אלים?" – זאת שאלה שאין עליה תשובה חד משמעית, או האם ניתן לזהות בוודאות. אבל קיימים סימני אזהרה שחשוב ללמוד עליהם. הם נקראים "נורות אדומות" .
"למה קשה לצאת ממעגל אלימות? " יש השפעה לקשר הרגשי עד כמה את מאוהבת בבן זוג שלך. עד כמה הוא יצר תלות שלך בו. בדרך כלל, בן הזוג מאדיר את עצמו ומגמד את בת הזוג. הוא מראה שיש בני זוג פחות אטרקטיביים ממנו "אני לא מעשן, לא שותה, לא בוגד..." כדי לגמד את תופעת האלימות נגדך. גם ככול שיש לבן זוג, יותר קשרים בחלונות הגבוהים היציאה ממעגל האלימות יותר מאתגרת. לדוגמא רבנים שהתערבו ואמרו בואו ואני אסדר גט.
"מה צריכה לעשות מישהי שבפעם הראשונה חוותה אלימות?" – שתצא מההלם, זה לא חלום והיא חייה עם סוג של רימון ביד. שביחד ילכו לטיפול לכל אורך הדרך ולמשך שנתיים לפחות. לטיפול אינטנסיבי ורק אם הוא לוקח אחריות. אלימות מתרחשת בזוג. זה לעיתים עניין של לקרוא את המפה, אם הוא צריך ללכת לנשום אוויר תני לו. אם הפחד קיים בקשר בין בניי הזוג והאמון נשבר, אז אין יותר מה לעשות בקשר זוגי כזה.
איזה סוגי אלימות עברת?" – הכל להוציא אלימות מינית.
הרצאות על אלימות במשפחה מיועדות – לעובדות סוציאליות כולל רקע של תאוריות פסיכולוגיות וחברתיות, תלמידי בית ספר תיכון, לנשים שחוו אלימות, סטודנטים, נשים וגברים, ארגונים, מוסדות וחברות.
הרצאה על אלימות במשפחה – הנושאים:
1.סיפור אישי של העצמה.
2.איך לזהות סימנים של אלימות במשפחה ומה ניתן לעשות.
3.תאוריית פסיכולוגיות וחברתיות בנושא של אלימות ואלימות במשפחה.
4.כיצד מנהלים תיק של אלימות במשפחה בבית משפט.
5. דרכים לצאת ממעגל של אלימות ולצמוח מהקשיים.
להזמנות הרצאות על אלימות במשפחה התקשרו לנייד 0502518461 עו"ד מירב סמדג'ה.