"לקחת אחריות על החיים ולא לתת לדפוסים שהכרתי מהבית לנהל אותי. זה היה כמו ללמוד שפה חדשה!"
עינת גולדמן – מטפלת רגשית. המקצוע בחר אותה בעקבות סיפור חייה.עובדת עם ילדים, בני נוער ומבוגרים כולל טיפול בין דורי. מרצה בנושא אלימות במשפחה בדגש על ילדות. בת 40. אמא לשלוש בנות ונשואה באושר. המטרה שלה היא לגשר על הפער בין ההורים לילדים כאשר קיים שם נתק כמו שהיא חוותה עם אבא שלה.
"ספרי על הילדות שלך" – נולדתי בקרית ים. גדלתי עם אבא אלים. האלימות כללה צעקות, השפלות, הצלפות ברמה שלא יכולתי להתרכז למחרת בלימודים והרבה עונשים... חווית ילדות של פחד, צמצום, השפלה. אין רגע של מנוחה אי אפשר ליהנות כי הייתי צריכה להיות בדריכות. ברגע ששמענו את האוטו מגיע היינו כמו עכברים שרצים לחורים שלהם. דפיקות לב של 200 קמ"ש. לא ידענו למה לצפות. עד גיל 12-13 הייתה אלימות פיזית ואחר כך המשיכה אלימות מילולית ורגשית. לאורך כל התקופה חשבתי שאני חוטפת כי מגיע לי, ושאני זאת שלא בסדר.
"כיצד הדבר השפיע על חיי הבגרות שלך?" הדפוסים שנבנו בבית נשזרו בהמשך אל תוך חיי. בילדות חברות עשו עלי חרם. בצבא סבלתי מהתעללות, בחרתי או בני זוג שהרעיפו עלי אהבה ולא ידעתי איך להכיל אותם והקשר הסתיים או שבחרתי בבן זוג אלים כי זה היה המקום הבטוח והידוע.
"מתי הייתה נקודת המפנה בחייך" בגיל עשרים וארבע אני מוצאת את עצמי במקום נמוך על סף אובדני, לא מצליחה להיות מאושרת ולהביא את מי שאני לשום מסגרת. מכרה אמרה לי שמתחיל קורס רפלקסולוגיה עם מורה שהיא מטפלת רגשית. והלכתי. מהר מאוד המורה הפכה למטפלת ואני בשיניים ובציפורנים הגעתי לטיפולים ואחרי תקופה של חצי שנה הגיע המשפט המטלטל " את מבינה שמה שחווית בבית זה לא רגיל?" פעם ראשונה ששמעתי על זה. אז קרו שני דברים. מצד אחד התחלתי לכעוס על ההורים שלי ומצד שני קיבלתי את ההכרה שאני לא דפוקה. מאז אני 15 שנה מטפלת וגם מטופלת.
"כמי שעברה 15 שנות טיפולים מה התובנות שלך?" בטיפולים עבדנו על כל המסקנות לאורך השנים שהוסרו ועשינו תיקון. אני לומדת לקחת אחריות על החיים ולא לתת לדפוסים שהכרתי מהבית לנהל אותי. זה כמו ללמוד שפה חדשה! המנגנון ההישרדותי שלי בילדות היה להרביץ. מאוד קשה לעבור תהליך ולגעת בכל הכאבים, אך בעיני, הרבה יותר קשה לחיות במצב כואב כ"כ ולא לעשות שינוי.
"איך בוחרים בן זוג שהוא לא אלים" – כל עוד לא עוברים טיפול ותהליך אפשר ליפול שוב לאותו בור. כשאהבו אותי לא ידעתי מה לעשות עם זה ואז בחרתי בגברים אלימים כי זה היה המקום המוכר והבטוח. בעקבות הדפוסים ששיניתי הפסקתי ליפול לאותם בורות. כשלומדים לקחת אחריות על החיים לא נותנים לדפוסים הישנים לנהל אותנו.
"כיצד ההיסטוריה של העם היהודי משליכה על החינוך בבית?" אנשים רבים מהדורות של ההורים שלי מסתובבים עם היסטוריה ורקע מאוד כואבים, ניצולי שואה, מלחמות, פיגועים שהיו בארץ. בעצם אנחנו עם פוסט טראמטי. כולנו מחזיקים כאב שמתגלגל. הדור שלנו חווה התפכחות ומודעות שלא הייתה קודם. אבא שלי נפצע במלחמת שלום הגליל, איבד במלחמות חברים, הג'יפ שנסע בו עלה על מוקש והוא נפצע, עבר שיקום של כמעט שנה והיה על המון משככי כאבים כשחזר הביתה. לא באמת ניתן לחזור לחיים רגילים אחרי פציעה וטראומה כזו ואז לא הייתה מודעות לעניין.
"ספרי משהו טוב על האבא שלך" – מבחינתי הקשר עם אבא שלי התחיל לפני חמש שנים כשלפני שלוש שנים נוצר ריפוי עמוק. הבנתי מהצד שלו שהוא חזר הלום קרב ממלחמת לבנון הראשונה ויכולתי לראות את הפגיעות שלו. ישבנו ודיברנו שעות. בילדות שלי בעבודה היו סוגדים לו. היינו נוסעים לטיולים, קיבלנו ממנו ערכים של עזרה והתנדבות. לפני זמו לא רב הוא טס איתי ועם המשפחה שלי להודו. היום אנחנו בקשר טלפוני יומיומי ונפגשים לפחות פעמיים בשבוע.
הרצאה על אלימות במשפחה בילדות – נושאים:
1.אלימות שחוויתי בילדות
2.מדינה בפוסט טראומה
3.ההפרש הבין דורי.
4. כיצד לאתר ילד/'ה שעובדים אלימות
5. סיכום
להזמנות הרצאות על אלימות במשפחה התקשרו 050-776-7065 עינת גודלמן