לימור חכם – להמשיך מחדש. מרצה בנושא אלימות במשפחה. עוסקת באימון וליווי אישי, העצמה ואימון לכל אישה שרוצה שינוי בחיים במערכות יחסים וקריירה מנטורית וסופרויז'ן.
"ספרי על הילדות שלך" – נולדתי בכפר סבא, לזוג הורים, סוג של ילדת סנדוויץ' תמיד חיפשתי שייכות, אהבה ותשומת לב. מהר מאוד הבנתי שככל שצריכים אותי יותר, אני מקבלת יחס ותשומת לב ולכן הייתי בכל מקום שצריכים אותי: מועצת תלמידים, מדצ"ית, מתנדבת במשמר האזרחי.
ביסודי לא הייתי בין המקובלות, היו עושים עלי חרם. בכיתה ד' אחד הילדים החליט שקוראים לי "כלבת" וזה היה הכינוי שלי עד החטיבה בקרב הבנים. בגיל 17 איבדתי את סבתא מקור האהבה והשייכות היחידי שלי.
"משהו טוב על הגרוש שלך" – בזכותו הוצאתי רישיוןֱ :-)
איזה סוגי אלימות עברת?" – בעיקר רגשית, נפשית, מילולית גם פיזית לעיתים רחוקות.
"איך הזוגית התחילה ?" מעולם לא הרגשתי יפה או חכמה. בגיל עשרים הכרתי את הגרוש שלי הוא נראה בחור מקסים ושקט. הייתה לי תחושה שאני צריכה "להציל אותו". הוא אהב אותי, והייתי בטוחה שהוא ישמור ויגן עלי. כשאחי לא דיבר יפה אל אמא שלי הוא רדף אחריו ברחוב. ראיתי בו הגבר המושלם. תוך שלושה חודשים הוא החליט שאנחנו מתחתנים. חודש לפני גיל 21 התחתנו.
רציתי להביא ילדים שיהיה מי שיצטרךאותי. זה לא הצליח כל כך. לקח 6 שנים עד שנולדה בתנו אחרי הרבה טיפולים.
בריב הראשון הוא שבר את החלון וכל הזכוכיות עפו עלי. אמרתי לעצמי "מטומטמת, מה עשית? למה עצבנת אותו" גם הוא אמר "למה את מעצבנת אותי" ובתוכי אמרתי "צודק".
מידי פעם מאפרה או טלפון עפו באוויר ונשברו. חיבתו לשתייה הלכה וגברה והבית צריך להיות חשוך ושקט. האירועים האלימים הסלימו עם השנים עד לרמה יומית כולל כינויי גנאי ועוד.. בשלב מסוים הלכנו לרב שהבין שמשהו לא תקין ואמר שאנחנו צריכים ללכת למרכז לבריאות הנפש אבל הייתה התנגדות מצדו.
"נקודת מפנה בחיים " - הקב"ט בעבודה נעמד לידי ואמר לי "אני יודע שאת מסתירה משהו " אח"כ הוא ישב לי על הווריד שעה. ניסה להבין מה קורה עד שנשברתי וסיפרתי לו. אז הוא חיבר אותי עם מנהלת רווחת הפרט בארגון. היא לקחה אותי לשיחות. באחד הריבים הוא שבר את הצעצועים של הילדה. זה היה הטריגר. ואז שבוע וחצי אחרי כשאמרתי לו שאני כנראה לא מספיק טובה בשבילו ואנחנו צריכים להיפרד, הוא גרר אותי ברחבי הבית. ברגע שיכולתי התקשרתי למשטרה, לזכות המשטרה יאמר שהיא הגיעה מהר והוא נעצר. זה היה הרגע שידעתי שחיי וחיי ביתי ניצלו. בהקשר הזה יש לי עוד דברים לספר אבל את זה אני משאירה להרצאה.
"איך הייתה היציאה לחרות" – זה היה תהליך. כל פעם זה צעד ועוד צעד בטוח יחד עם אנשים מדהימים שליוו אותי בדרך. למשל הזמינו אותנו לגט כאשר עדיין אין הסכם גירושים ומהדיין באותו יום קיבלתי גט. תוך חמישה חודשים מהמקרה האחרון הייתי גרושה. ההליך עם בתי המשפט ופקידת הסעד נמשך עוד שנתיים וחצי. בירוקרטיה זה דבר מאתגר אבל בסוף יש happy end.
"מה המסר שלך כשאת מרצה על אלימות במשפחה" - שאפשר אחרת. שניתן לחיות חיים ללא פחד. אף אחת לא צריכה לחייך מבחוץ ולחיות בבית חיי טרור. אני חופשייה כבר עשר שנים. הייתי שורדת ועכשיו אני חופשיה. אפשר לצאת ולחיות חיים מאושרים בלי פחד. חשוב לי שנשים יביטו בי ויקבלו תקווה.
"תובנות בנוגע לבחירת בן זוג כמי שחוותה זוגית אלימה" – צריך שוויון בזוגיות. אין קורבן ומושיע, יש שני בנו זוג אוהבים מכילים, מחבקים בלי פחד ומאוד חשוב האיזון בקבלה ונתינה. זה אחד מהדברים החשובים שאני מעבירה בהרצאות על אלימות במשפחה
"מי קהל היעד שלך?" – בתי ספר תיכוניים, צבא, אוניברסיטות ומכללות, חברות, ארגונים, עיריות, משטרה כולם.
הרצאה על אלימות במשפחה הנושאים:
1. הצורך התחושת השייכות והאהבה
2.ההיכרות בתחילת הזוגיות.
3.תהליך כניסת האלימות לחיים וההסלמה
4.נקודת מפנה ההארה וההבנה
5.ההצלחה כנגד כל הסיכויים.
להזמנת הרצאה בנושא אלימות במשפחה התקשרו – 0587920032