"בעלי צועק עלי ומקלל אותי אבל הוא לא מרביץ מה אני אגיד למשטרה?" מה את היית עושה?
אורלי קאופמן מעבירה הרצאה על אלימות במשפחה מתוך נקודות מבט כפי שהיא חוותה: כלכלית, נפשית, פסיכולוגית ומינית.
"ספרי משהו טוב" – הייתה לי ילדות מאושרת. משפחה נורמטיבית. הורים עם משרות בכירות כילדה גרנו בבית פרטי עם חצר גדולה. לא היה חסר לי שום דבר. בגרות מלאה, צבא, תואר ראשון במדעי ההתנהגות.
"משהו על הזוגיות שלכם" הייתי מאוד תמימה, הכל היה נראה הכי ורוד. היה ביננו הפרש של עשר שנים. הרגשתי שמצאתי את הגבר של חיי חייכן, אוהב, מפנק ומפרגן.
"נקודות משמעותיות בקשר" – כשאמרתי לו "בואי נעשה על האש עם חברים" הוא אמר לי בואי נעשה בבית..אף אחד מתוך המעגל הקרוב והרחוק לא ראה את זה. הסבתא היחידה שאמרה שהחיוך שלי לא אמיתי. אף אחד במעגל החברתי והמשפחתי לא ראה את זה או רצה להתערב!!!
"איזה אלימות חווית"? נפשית ופסיכולוגית ("את לא שווה, את חרא של אימא, את חולת נפש") כלכלית ומינית. דוגמא לאלימות כלכלית "קחי 200 ₪ ותרשמי בפנקס". הוא לא היה מוכן שאני אעבוד.
"מתי הייתה נקודת מפנה" – בשנה האחרונה הילדה שלי לא הבינה למה אבא צועק ואמא שותקת. היא הייתה עונה לו כשהיא רק בת 8. ברגע שהבנתי שהוא עלול להיות אלים כלפי הילדה לא רציתי שהיא תעבור את מה שאני עוברת. פניתי למחלקת הרווחה בנתניה. שם אחרי טיפול של 4 חודשים החליטו לפנות אותי ללכת עם ילדי למקלט של נשים נפגעות אלימות.
"מה המסר שאת מעבירה בהרצאה" - שקרובי/ות משפחה חברים/ות חייבים/ות להבין שאישה שנמצאת בסיטואציה הזאת לא תפנה לרווחה או למשטרה וצריך לעזור לה. אשה מוכה לא צריכה פנס בעין כדי להיות אישה מוכה. במקלט מקבלים כלים לניהול החיים וכך זכיתי במשפחה שלי מחדש.
"מי קהל יעד להרצאה"– כל מי שרוצה הרצאה בתחום של העצמה נשית. בעלי/ות מקצוע בתחום. אני רוצה להראות שאפשר אחרת ואפשר לצאת מזה בחיים. גם לבני נוער מחטיבות בינים, תיכונים, חברות וארגונים, מועצות ועיריות. רק תזמינו.
הרצאה על אלימות במשפחה- הנושאים
1.ההתאהבות
2.ההתדרדרות
3.הנפילה
4.השיקום
5התקומה
נייד 053-3016088