הרעיון של מסיבת רווקות במסורת היהודית מגיע כצורת טקס מעבר מעולם הרווקות לעולם הנישואים. הטקס שהתחיל במין הגברי כדי לעזור לגבר בהפנמת המסר בכך שהוא מחויב לאישה אחת גם לאור "חרם דרבינו גרשום".
בתחילת שנות העשרים של המאה קודמת ישנם עדויות שבארצות הברית החברות הטובות היו קונות מתנה לכלה שבדרך.
במסורת היהודית ישנה התמקדות והעצמה באישה. ראש חודש בעדות ישראל נחשב כיום מיוחד של הנשים דבר שצוין גם במקרא ליום שבו הן הפסיקו את עבודתן ובתקופת המשנה הדליקו נר בראש כל חודש וערכו סעודה.
אם תגיעו לראש העין בתחילת חודש העברי תגלו שיש נשים שמציינות יחדיו באופן קבוע באוכל ייחודי לעדה התימנית את ראש החודש. בכלל נשות ישראל בראש חודש טבת ישנו נוהג ייחודי שבו הנשים נושאות תפילה.
והנה אנו מתקרבים לחתונה ולקשר לעזרא שעלה מבבל וגילה שהרבה גברים יהודים מתחתנים עם נשים נוכריות ואז הוא קובע אסיפה ובה הועברה החלטה שגם הוא וגם העם יתחילו להתחתן עם נשים יהודיות – מבנות ישראל ( אז עדין היה ניתן להתחתן עם כמה נשים במקביל).
טקסי הנשים במסורת היהודית לפני החתונה הקדימו במקצת את התרבות המערבית וזה יאמר לזכותנו.
ביהדות היו אין ספור טקסים דומים למסיבת הרווקות לאישה לפני החופה שכללו תכנון מסיבת רווקות בדומה להיום.
הטקסים נערכו סביב הטבילה במקווה וטקס גזירת הבד משמלת הכלה לדוגמא:
בסוריה הנשים היו עורכות מסיבה לכלה ערב ההליכה למקווה והיו מעניקות מתנה לכלה.
באפגניסטן ביום השלישי שלפני החופה היו נערכות לכלה הדרכה לקראת חיי הזוגיות וטקסי יופי.
בלוב הייתה נערת ליל תהלוכה שבה בנות המשפחה והחברות של הכלה היו מלוות אותה לטבילה במקווה בליווי תופים, צהלולים ושירה.
בטוניסיה באי ג'רבה יום לפני החתונה הנשים היו שרות מסביב לכלה תוך שהן מורחות אותה בבצק. במקום ליל מסיבת רווקות היה את "ליל הבצק". אבל הבחרות הרווקות לא קופחו ובראש כל חודש הבנות היו נפגשות לארוחת ערב שבה היו שרות ולומדות.
במרוקו – בתקופת האירוסים של בני הזוג בתאריך א' בטבת היה נהוג בין המשפחות לשלוח מתנות. ערב הנישואים היה קיים טקס החינה שהינו טקס מעבר שבו הנערה הופכת לאישה. אחד מהפירושים לחינה ח- הפרשת חלה. נ- נידה וטהרה - ה -הדלקת נרות.
בהודו- לכלות הקוצ'יניות היה עורכים "שבת כלה" לפני החתונה. הכלה שבדרך הייתה יושנת אצל אחותה הגדולה ביום שישי והנשים היו מגיעות אליה לחוגוג. אחות החתן הייתה מביאה במתנה שתי שמלות.
גם טקס הפרשת חלה שכיום עושים אותו בהרבה מאוד מסיבות רווקות הוא בעצם תולדה של הפסוק "ראשית עריסתכם חלה, תרימו תרומה" מתוך (במדבר טו פסוק כ).
כפי שניתן לראות ביהדות כבר מלפני שנים רבות ערכו טקסי מסיבת רווקות שנועדו להעצים את הנשים היהודיות.