לפני עשרים שנה אמא שלי ניגשה אלי ואמרה "מה זה הביטוי המוזר הזה עשר" , הסתכלתי אליה ואמרתי לה "כאילו דההה" הביטוי עשר כוונתו "למצוין", "מעולה", "אחלה". הנה עברו עשרים שנים וידיעות אחרונות פרסם מושגי יסוד בעברית עכשווית במוסף שבע ימים מ 27.8 ובו הוא חושף מגוון רחב של ביטויים שמנחה קבוצה, גרפולוג, מרצה או הורה צריכים להיות מודעים לו.
לא פעם כאשר אנו עורכים הרצאה או סדנה לקבל הרחב אנו נתקלים בביטוי כזה או אחר שהוא לא מוכר. במספר סדנאות שערכנו נתקלנו בביטוי "אש" שסימל אנרגיה מאוד חזקה עבור העובדים. המודעות לביטויים כגון אילו יכולה לעזור בחיבור שבין המרצה או אורך הסדנא לקהל. לכן אחד מהדברים בשיחות הראשוניות זה לברר האם יש סלנג מסוים במקום העבודה שהעובדים או המנהלים משתמשים בו.
מצד שני ביטויים אילו יכולים להיחשב ככאלה שמורדים את הרמה וחשוב הוא לדעת לאיזה סוג אוכלוסיה כדאי לחשוף מילים מאין אלה. המאמר עצמו מתייחס לביטויים מהצד הנשי ובגיל ההתבגרות. לפניכם מוצגות המילים ופירושם :
את ניפטרתת (את מתה), אאעאע (כשרוצים לתפוס תשומת לב), OMB (או מיי ביבר על שם כוכב הנוער גסטין ביבר), בסרי(בסדר), גרביל (בן אדם גדול או גבוהה), העפת לי תתריס, הפלת לי את החלון (ריגשת אותי אני מתלהבת), זנבלה (זבל שהיא נבלה), חשה לייט (חשה מעט), ייאפ (כן), כע / כה (כן), נווופ (לא), נמנמ (אהה), סבבה, טוביק, תודיק (סבבה טובה, תודה), סבבה-לה (הסבבה החדש), סבבג (סבבה), ציחלה (פרחה), ציוציית (מישהי חמודה), ציוצייה (מישהו חמוד), קופה שמנה, מכוערת (אני אוהבת אותך מושי – מושלם !), שמעקוסון (שמעקסי וכוסון יחד), שקסיות, שמעקסיות (סקסיות), שפיצית (מישהי ממש משקיענית שנותנת את הנשמה למשהו).
בסופו של דבר עבודתנו גורמת לנו להיחשף למגוון רחב של ביטויים ומילים ומשאירה אותנו מעודכנים וזה יתרון במיוחד להורים. אז בפעם הבאה שאתם עורכים סדנה או הרצאה תנסו לקלוט ביטוי או אמרה חדשה.