הערכת עובדים הינה כלי אבחוני שבה לבדוק את התפוקה המקצועית והחברתית של העובדים לצד המטרות שהוגדרו להם. כך נבדקת רמת האפקטיביות של העובד לצד רמת ניצול הכישורים והיכולות.
על מנהיגי הארגון מוטלת האחריות שיערכו מבדקי הערכה וכן עליהם לדאוג כי תוצאות המשוב יעברו לעובדים. מבדקי ההערכה נסמכים על סדרת שאלות סוציומטריות לצד שאלות אינפורמטיביות ומדדים טכניים.
הדבר החשוב בסופו של יום הוא כיצד מקבלים העובדים את המשובים. מסתבר שמנהלים לא מודעים תמיד לצורך בעשיית משוב נכון. אחד מהמנהלים תיאר מקרה בו " רק כשהוא נותן על הראש בפטיש של מאה טון הוא מרגיש שעשה את העבודה כמו שצריך". חלק מהמנהלים מתחילים עם דבר טוב ומיד עוברים לדברים הלא טובים, אבל כשמנהלים מתחילים עם משהו טוב, ממשיכים עם הדברים שזקוקים לשיפור ומסיימים במשהו טוב, היכולת של העובד לקבל את הדברים ללא התנגדות היא גדולה יותר.
.
משוב הסנוו'ץ
בשפה המקצועית קוראים למשוב זה " משוב הסנווייץ". לאנשים יש נטייה לזכור את הדבר הראשוני ואת הדבר האחרון. במידה ואתם חוששים כי זה עלול לפגוע ביכולת של העובד לזכור את הדברים השלילים, הסירו דאגה מלבכם, דווקא החוויה שבה העובד יוצא בתחושה טובה במשוב יכולה לדחוף אותו לשנות את אותם דברים שזקוקים לשיפור.
שיטת הסנוויץ טובה גם בזוגיות, כשאנחנו מתחילים במשהו טוב, מדברים על הדברים שטעונים שיפור ומסיימים במשהו טוב גם התוצאה תהיה יותר טובה.
מה גיק וולץ היה אומר
גיק וולץ שהיה יו"ר של גנרל אלקטריק מספר בספרו "להוביל ולנצח" כי יש יוצאים מהכלל, בעבודתו נתקל באחד מהעובדים שכדי לדרבן אותו המנהל שלו היה צריך להיות בוטה איתו "ולרדת עליו כאסח" וזה מה שדרבן את העובד. ופה נכנס עוד מימד "ההכרות עם העובדים". כל מנהל ברגע שהוא מכיר את העובד הכפוף לו ברמה אישית ישיג תוצאות גדולות יותר מעצם העובדה שיש סוג של אינטימיות. כמו טוב יותר אינטימיות בין בני זוג שמוביל לעבודת צוות מעולה ברוב המקרים כך גם אם ידע המנהל להכיר את העולם הפנימי והחיצוני של העובד וידבר "בשפתו" אין ספק כי המוטיבציה של העובד להצליח תגדל לצד המשוב שישים במרכז את הנקודות הטעונות שיפור.
.
תפקיד העצמה
החוקר מרקוס בקינגהם מציג טיעון חשוב. לדעתו על המנהיגים לדעת מהם החוזקות של העובדים, ואז המטרה היא להעצים אותם, כלומר לתת את המשימות בהתאם לחוזקות של העובד.
לדוגמא אם במשוב נמצא שלעובד יכולת שכנוע מעולה אבל הוא לא מסודר בהזמנת הסחורה, במקרה כזה יחליט המנהל להקטין את תפקידו של העובד בהזמנת סחורות ויגדיל את תפקידו במכירות, כאשר מישהו אחר יעשה את ההזמנה במקומו. במידה ונושא התגמול לא נפגע כל הצדדים יהיו מרוצים.
.
העלאת מוטיבציה
בתום סיום נתינת המשובים לעובדים ניתן לעשות כמה דברים שיעלו את המוטיבציה.
ניתן להזמין לאותו יום סדנאות גיבוש במספר תחומים. אפשר להזמין סדנת הומור או יוגה צחוק, כך ניתן לתת לעובדים להבין את המשמעות האמיתית של החיים, ניתן לגוון עם סדנאות בתחום תקשורת בין אישית, שפת גוף, ואפילו גרפולוגיה.
.
תפקיד טקס חלוקת האוסקר
מספר ימים לאחר מכן ניתן לעשות טקס העובד המצטיין, בטקס זה נותנים פרסים לעובדים אשר עשו את עבודתם נאמנה ובהצטיינות. ארגון אשר מעמיד את הטקסים האלה בראש מראה על חשיבות המושג "מצוינות", בנוסף גם העובדים מרגישים כי את ההערכה והפידבק מהמנהלים וההנהלה.
חשוב מאוד כי בטקס העובד המצטיין יעלו הדברים החשובים שהעובדים עשו ובכך תרמו לארגון. לעיתים קורה שעודף פוליטיזציה הופך את הטקס למעין פארסה, שכל אחד יודע שחודש הבאה הוא יזכה לכן חשוב מאוד שיקבעו כללים שאותם ידעו מראש העובדים על מה מקבלים את הפרס.
.
תתקשרו אלינו
לקבלת רעיונות עבור סדנאות לעובדים ניתן ליצור קשר בטלפון 03-5590868 או ישירות לנייד 050-5711160