בימים אילו כשבבית הספר דורשים מהתלמידים/ות להגיש עבודה דרך לפטופ, טבלט.
כשבבנק החתימה הופכת להיות אלקטרונית, נשאלת השאלה איך תראה ה-גרפולוגיה
בשנים הבאות.
כאשר אנו עורכים ערבי צוות אנו נתקלים בשאלות, באחד מהמקרים פנתה משתתפת ושאלה מה זה אומר שהיא כותבת בפונט "times new roman" אמרתי מייד שזה אומר שהיא טיפוס רומנטי, להפתעתי היא הסכימה, חייכתי ואמרתי שבשלב זה לא נעשו מספיק מחקרים לקבוע זאת , אולם השאלה לאן פנייה של הגרפולוגיה נשאלת כבר מספר שנים עוד בתקופה שאני למדתי במכון נפתלי בשנות התשעים.
האם אתם זוכרים את הימים שההורים שלנו היו חלב מהחלבן ? אצלנו ביישוב באזור היה את סרוליק אשר היה מביא את החלב לסף בייתנו. המון מקצועת , אמנים בתחום העבודה במהלך השנים הפכו ללא רלבנטיים. האם זה מה שהולך לקרות בתחום גרפולוגיה ?
כל עוד ימשיכו ללמד לכתוב בבית הספר ויפתחו את המוטוריקה העדינה דרך כף היד והאצבעות בגיל צעיר, יש סיכוי שהגרפולוגיה תחזיק מעמד. כל עוד אנשים יציירו תמונות יש סיכוי כי גרפולוגיה תחזיק מעמד במובן המסורתי.
מדוע אנו בוחרים בצמד המילים "תחזיק מעמד במובן המסורתי" ? כי יש השלכות לכך שאדם שלא כתב שנים תיווצר איזה שהוא פגם ברצף ובמקצב של הכתיבה.
מילת המפתח היא מיומנותככל שאדם כותב יותר בשפת האם שלו כך הוא מטביע יותר דרך הניראונים והקשרים במוח את הכתיבה. אנו הגרפולוגים חושבים שאדם שהוא לא יליד בארץ ולא פיתח כתיבה בשפה העברית לא ניתן לערוך לו אבחון גרפולגי אלא בהתאם לשפת אימו ,לכן עמדה זו תקפה גם לגרפולוגיה העתידית כי ככל שהכתיבה תתמעט, הקשרים במוח המייצגים את הכתיבה התמעטו ודבר זה יקשה בסופו של דבר על פענוח כתב היד.
השנים האבודות - אם בכיתה "א" יתחילו ללמוד לכתוב אך בכיתה "ז" יפסיקו ישנו סיכוי טוב שנוכל לערוך אבחון גרפולוגי בגיל יותר מאוחר אולם אם בכיתה "ג" יפסיקו לערוך אבחון גרפולוגי שיצליח יהיה קטן בהרבה.
אני טוען שכמו שאדם לומד לרכב על אופניו כך מי שלמד לכתוב יזכור זאת וזה ישקף את אישיותו אולם הכל תלוי במיומנויות שהוא סיגל, באינטנסיביות של הכתיבה.
למי שהלך ללימוד לימודי מדעי רדיו או אפילו אם מישהו מקליט את עצמו בMP4 בוודאי שם לב איך הקול משתנה, דרך גרפולוגיה אנו מאבחנים את אישיותו של הכותב והדברים שהוא מודה להם ואלה שפחות.
אנחנו לא מאבחנים דידקטיים שיכולים להבחין האם הכותב/ת סובלים מבעיות הקשורות לדיסגרפיה, דיסלקציה וכו.
תשובה שלמה ומקיפה יכולה להגיע דרך מאבחן דידקטי, מורים ומחקרים בתחום שלצערי עדין לא הגעתי אליהם.
מתי לא ניתן יהיה לעשות אבחון גרפולוגי מסורתי? כאשר בבתי ספר לא ילמדו כלל לכתוב או אז הגרפולוגיה במובן המסורתי תעלם ובמקומה יהיה משהו חדש והוא.. אבחון גרפולוגי דרך המחשב.
דוגמא ממש מהימים האחרונים, ניתן לבדוק את הלחץ של הכתב על פי מישוש, יבוא יום ואלקטרודות יבדקו את הלחץ שאנו מפעילים על המקשים, את המהירות אנו מאבחנים דרך תנועה, זיוות, קישור אותיות, מקצב, את זה יחליפו האלקטרודות שינתחו את מהירות ההקשה.
מחקר שיגלה מה גורם לאדם לבחור בפונט כזה או אחר, בתבנית מסוימת למכתב יוכל להחליף את המובן הקלאסי של האיבחון הגרפולוגי של תמונת הכתב לצורה וארגון.
לפני מספר שנים התפרסמה כתבה שבה הביאו את חנה קורן ואת איילון בן יוסף לחוות את דעתם על הנושאוהיה ניסיון ראשוני לתת פירוש גרפולוגי לכתיבה דרך המחשב. לדעתי המחקר רק בראשיתו. מה שבטוח שככול שהכתיבה תעלם כך הגרפולוגיה והאבחון הגרפולוגי יעברו מהכתב אל המחשב.
לקבלת ייעוץ תעסוקתי מפי גרפולוג או הזמנת ערב צוות לעובדים ניתן ליצור קשר בטלפון 03-5590868 או ישירו לנייד 050-5711160.
________________________________________________________
* מבצע עכשיו !! פענוח כתב יד בעלות של 150 ש"ח לפני מע"מ לעשר תכונות נבחרות.